Menu
 • Contact

  Bekijk onze contactgegevens en bezoek adres

  Route en adres

 • Spoedgevallen

  Heeft u een spoedgeval? Neem contact op via het spoednummer:

  020 6224462

 • Nieuwe cliënt

  Meldt u direct aan als nieuwe client via ons online inschrijfformulier

  Inschrijven

Angst tandarts

Angst voor de Tandarts! Tandheelkundige kliniek Atlas heeft er dagelijks mee te maken, tenslotte gaan er niet veel mensen voor hun plezier naar de tandarts. Sterker nog, Ruim 1 miljoen Nederlanders hebben er zoveel last van dat ze een bezoek aan de tandarts zo lang mogelijk uitstellen of helemaal niet gaan. Uiteindelijk als de nood hoog is worden wij vaak geconsulteerd. Want wij staan al sinds jaren bekend als dé kliniek voor angstige patiënten.

De ervaring leert dat zelfs de meest angstige patiënten door ons behandeld kunnen worden door onze speciale manier van behandelen. Wij nemen altijd ruim de tijd voor onze patiënten en houden voor zover het medisch mogelijk en verantwoord is, altijd rekening met uw wensen.

Het is het van groot belang dat u halfjaarlijkse controles laat uitvoeren. Zo kan de tandarts tijdig reageren op mogelijke problemen en hoeft een klein gaatje niet uit te groeien tot een kroon, een extractie of een wortelkanaalbehandeling. Soms is een ingrijpende behandeling toch onvermijdelijk. Mocht u daar erg veel angst voor hebben dan bieden wij de mogelijkheid om dit soort behandelingen uit te laten voeren onder invloed van een premedicatie zoals dormicum. Dormicum (werkzame stof: Midazolam) werkt spierontspannend, rustgevend en maakt suf. Het zorgt ervoor dat u in een soort van slaap/sluimer toestand komt. Dit middel wordt uiteraard alleen gegeven na consult met de tandarts en in goed overleg. 

Kinderen en Angst voor de tandarts

Wij raden ouders aan hun kinderen vanaf kleins af aan mee te nemen bij een bezoek aan de tandarts. Zo kunnen kinderen op een fijne manier kennis maken met één van onze tandartsen. En gaat de angst vanzelf weg. Er wordt een klein “babbeltje” gemaakt waardoor de tandarts ze leert kennen en het geen vreemde meer voor uw kind is wanneer er in zijn of haar mond wordt gekeken

Het team van Tandheelkundige kliniek Atlas is thuis op bijna alle tandheelkundige gebieden. Hierbij kunt u denken aan; gaatjes vullen, tanden bleken, halfjaarlijkse controles en mondhygiene. Maar ook ingrijpendere behandelingen zoals wortelkanaalbehandelingen, extracties, kronen en protheses voeren wij uit. Doordat wij een geheel pakket kunnen bieden hoeft u niet voor verschillende behandelingen naar verschillende praktijken en kunt u onder behandeling blijven binnen onze praktijk, met uw eigen tandarts. 

Als u een tandarts in Amsterdam zoekt, bent u bij ons aan het goede adres. Bent uw angstig? Neem dan telefonisch contact met ons op en bespreek dit met de telefoniste.