Kindertandheelkunde

U kunt bij ons terecht voor Kindertandheelkunde

Wij raden ouders aan om hun kinderen vanaf 2 jaar mee te nemen bij hun eigen halfjaarlijkse controle zodat de tandarts op een luchtige en ontspannen manier even in de mond van uw kind kan kijken. Er wordt speels tanden geteld en als het nodig blijkt dan zullen wij een nieuwe afspraak plannen om uw kind te behandelen. Veel praten en uitleggen voorkomt dat kinderen angstig worden.

Mocht uw kind toch al angstig zijn voor de tandarts, dan hebben wij uiteraard een tandarts in onze praktijk die uw kind met veel geduld behandeld en weer op de goede weg helpt.

Kosten

Bij kindertandheelkundige behandelingen en ingrepen door de kaakchirurg voor jeugd tot 18 jaar, worden alle behandelingen (excl. orthodontie, kronen of bruggen) voor de volle 100% vergoed door de basisverzekering. Onze tarieven zijn gebaseerd op de UPT tarieven.

De verzorging van het kindergebit

Voor een goede mondhygiëne bij baby’s is het belangrijk dat u de tandjes vanaf het moment dat ze zijn doorgekomen één keer per dag poetst. U kunt dit het beste ’s avonds doen met een heel klein beetje tandpastapasta voor peuters.

Zodra uw kinderen ouder dan twee zijn, moet u hun tanden twee keer per dag poetsen. Dit dient na het ontbijt en voor het slapengaan te gebeuren, ook met een tandpasta speciaal voor peuters. Aangezien kinderen pas vanaf drie jaar goed kunnen spoelen en spugen, gebruikt u voor deze leeftijd slechts een klein beetje tandpasta. Ongeveer de grote van een doperwt.

En let op: te veel fluor kan je tanden beschadigen en voor witte krijtstrepen zorgen. De tandpasta mag niet meer dan 500 ppm fluor bevatten.

Wij raden ouders aan om bij kinderen tot 10 jaar na te poetsen.

Aanvullende tips om gaatjes te voorkomen:

Doop de speen van uw baby of kind voor het slapen gaan nooit in honing of suikerwater.

Als uw kind fruitsap drinkt uit een zuigfles, zorg er dan voor dat het goed door drinkt en niet te lang blijft sabbelen. Dat is namelijk ontzettend slecht voor hun gebit.

Probeer ervoor te zorgen dat zuigen geen gewoonte wordt bij uw baby. Probeer uw kind vanaf zes tot acht maanden te laten wennen aan drinken uit een beker. Als de overgang te groot is kut u tijdelijk kiezen voor een tuitbeker.

Contactgegevens

Openingstijden

Kindertandheelkunde

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

nl_NL