Implantaten

U kunt bij ons terecht voor Implantaten

Tandarts Guido van West is naast reguliere tandarts ook gekwalificeerd implantoloog, erkend door de NVOI (Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie).

Om de kwaliteit van zijn werk te waarborgen en om op de hoogte te blijven van veranderingen, is hij lid van het NVOI. In oktober 2011 heeft Guido een aanvraag gedaan voor herregistratie als implantoloog, door middel van een visitatie is deze aanvraag goedgekeurd en is Guido opnieuw voor 5 jaar erkend. Op de website van NVOI, staat een lijst van door de NVOI erkende en geregistreerde implantologen.

Maar wat houdt implantologie in?

Het doel van implantologie is het vervangen van één of meer tanden door implantaten. Implantaten zijn kunstmatige wortels, veelal vervaardigd uit titanium. De tandarts schroeft deze moderne, zeer betrouwbare implantaten meestal vast in het kaakbot. Bij Tandheelkundige kliniek Atlas wordt gewerkt met het merk Ankylos.

Als het implantaat is vastgegroeid in het bot kan de tandarts de verloren tanden vervangen:

  • Bij vervanging van één tand maakt de tandarts op het implantaat een kroon.
  • Bij vervanging van meerdere tanden kiest de tandarts in overleg met de cliënt voor een brug of een uitneembare prothese.
  • Bij vervanging van alle tanden in een kaak kiest de tandarts voor een vaste brug of een uitneembare prothese. De prothese wordt verankerd op de implantaten door middel van bijvoorbeeld drukknoppen of een staafhulsconstructie.
Contactgegevens

Openingstijden

Implantaten

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

nl_NL